Historie

Hoe het allemaal begon…

Het was in 1998 toen Henk de Vries het plan bedacht had om een Truckersdag te organiseren voor mensen met een beperking. De vraag was of hier belangstelling voor was? Nou dat was er zeker! De eerste vergaderingen volgenden al snel!

Op de eerste zaterdag in september 1998 was het dan zo ver en werd er een route gereden met 35 trucks. De eerste steen was gelegd voor de huidige Stichting Urker Truckersdag. De dag werd afgesloten met een barbecue in de botenloods voor alle vrijwilligers die hadden meegeholpen en natuurlijk de chauffeurs. Aan het eind van de avond werd er door alle chauffeurs besloten dat we dit maar om de 2 jaar moesten organiseren. En zo gebeurde het.

De groei zit er vanaf het begin in en elke editie van de Truckersdag komen er steeds meer enthousiaste chauffeurs en vrachtwagens bij (nu zo’n 160). Ook het deelnemers aantal groeit steeds en er is grote belangstelling uit Urk, de polder en er komen zelfs aanvragen van verderop in het land  langs.

Zonder vrijwilligers is er geen Truckersdag mogelijk. Er is een harde kern al vanaf de eerste keer betrokken en er komen er steeds meer bij! Daar zijn we trots op en erg blij mee! Af en toe wordt er een stokje in het bestuur overgedragen om met dezelfde inzet en passie de Tuckersdag te laten bestaan. Motorclub Urk zorgt altijd voor het begeleiden van de vrachtwagens en mogen we gebruik maken van het afslag terrein en de kantine, onder leiding van Gerrit Jeruzalem.